Let op: Vanaf 1 januari 2021 een nieuw energielabel!

Vanaf 1 januari 2021 wordt het energielabel voor woningen vernieuwd.

Graag informeren wij u over deze wijziging.

Het nieuwe energielabel geeft meer inzicht in de energiezuinigheid van de woning. Daarnaast geeft het inzicht in verbetermaatregelen die kunnen bijdragen aan de energiezuinigheid en het comfort.

Tot en met 31 december 2020 kunnen huiseigenaren nog het huidige (oude) energielabel aanvragen, ook wel het vereenvoudigd energielabel (VEL) genoemd. De woningeigenaar geeft voor dit label online verschillende kenmerken van het huis door. Op basis van deze informatie wordt dan het energielabel bepaald. Het VEL blijft - ook na 1 januari 2021- tien jaar geldig.

Vanaf januari 2021 gaat de bepaling van het energielabel niet meer digitaal, maar moet er een afspraak worden gemaakt met een energieadviseur. De adviseur komt langs, inspecteert de woning en bepaalt op basis van kenmerken als isolatie, afmetingen en warmtebronnen hoeveel energie de woning verbruikt. Het nieuwe energielabel wordt daarmee ook duurder. Maar daar staat tegenover dat er een nauwkeurigere opname van de woning wordt gedaan en op basis daarvan gerichter maatregelen getroffen kunnen worden.

Indien u het nieuwe energielabel wenst aan te vragen kan dat via de volgende link (vanaf € 279,- incl. BTW):

https://www.keurloket.nl/particulier/wizard/#/particulier/address?rel=4289&ordersoort=1

Heeft uw woning al een energielabel dan kunt u dit checken via de website:

 https://www.energielabel.nl/woningen/zoek-je-energielabel/

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en wij horen het graag als u nog vragen heeft.

Twitter

Nieuwste woningen

Verwacht
Eiland 1
Maassluis
kamers