Nieuws

NVM Open Huizen Dag geannuleerd

De NVM Open Huizen Dag van 28 maart gaat niet door. Aanleiding is de toename van het aantal gevallen van besmettingen van het Coronavirus in Nederland.

Krapte op de woningmarkt neemt toe

In het vierde kwartaal van 2019 is de woningmarkt verder verkrapt. Er staan minder woningen te koop en minder woningen worden te koop gezet..

Welke wetswijzigingen per 1 januari 2020

Welke wetswijzigingen vinden er plaats per 1 januari 2020 met betrekking tot de woningmarkt? De NVM Juridische Dienst zet de belangrijkste wijzigingen voor de woningmarkt voor u op een rij.

Nu ook op YouTube

Alle video's van Spaland NVM makelaars staan vanaf vandaag op YouTube.

Verschil marktwaarde en WOZ-waarde

Voor het vaststellen van de waarde van een woning zijn er verschillende mogelijkheden. Zo gebruikt de een de marktwaarde, een ander een waardebepaling en een derde de WOZ-waarde. Maar wat is nu de juiste waarde?

Psychologische vraagprijs gunstig?

In de supermarkt worden producten vaak psychologisch geprijsd. Wij vinden een prijs van 99 cent een betere deal dan 1 euro. Het psychologisch prijzen is ook op de woningmarkt een beproefd concept: circa de helft van de woningen die in de periode 2017-2019 te koop is gezet (bijna 300 duizend objecten) is te koop gezet met een psychologische vraagprijs. Dit is bijvoorbeeld een vraagprijs van 299.000 euro in plaats van 300.000 euro.

Ervaar Maassluis

Ervaar Maassluis met haar historische sleepboten, wandel met een gids langs bijzondere monumenten of kom gezellig een hapje eten in een van de gezellige resaturants.

Goed moment voor verkoop

Het algemene beeld van de woningmarkt in het tweede kwartaal van 2019 is heel positief. 

Twitter

Nieuwste woningen